Do it or dont't...

...jag borde kanske gå och lägga mig...men jag är ju ledig imorron...
Är inte särskilt trött...har inte haft jättemycket att göra idag på praktiken så kanske därför...va inte med min handledare idag så då blev det inte så intensivt som vanligt...

Såg precis första avsnittet av Greys Anatomy...dock inte hela för jag va inte hemma förrän halv tio men oj jäklar va sorgligt det var...hade fått ett väldigt gulligt sms av Hannah...vi som alltid tittade på GA tillsammans och nu ska man vänja sig vid att kolla själv...men i tankarna va vi med varandra iaf ;)

Hade glömt mobilen hemma...aahh gud va sjukt beroende man är alltså...jag som alltid tänker när jag är på jobb att där ändå aldrig är någon som hör av sig så jag behöver egentligen inte ha med den...men när jag väl glömmer mobilen hemma så får man lite panik haha...dessutom hade jag ju givetvis ett missat samtal och tre sms bara för att!

Nä nu ska jag lägga mig och läsa lite...tredje boken av P.J Tracy...skitbra!

 

090930

Praktik om en och en halv timme...
Jag va nog himla trött igår....somnade tio och vaknade halv elva...woops!
Drömde som satan innan jag vaknade...va och handlade...räddade livet på en tant och sen va någon som jag bryr mig om väldigt sjuk och jag kunde inte rädda den personen så när jag vaknade hade jag en sån konstig känsla i magen...måste nog bara fråga hur det är med personen...knäppt att man kan drömma så  verkligt...

Nu ska jag käka lite frukost..så himla sugen på pannkakor men har inte ingredienser hemma :(

Fina, fina, fina...

...mina föräldrar är så fina...
Dom kom precis hit en runda för att jag skulle hjälpa mamma med en sak...hade tagit med sig Alice också...mycket trevlig överraskning...hon är så gosig nu när hon har så lång päls min lilla hårboll!
Satt och käkade när dom dök upp....fy va gott det va med räkor...fast vitlöksbröd är inte heller helt fel :)
Nu ska jag diska...annars lär här väl lukta räkor...usch!

Från inget till en hel del...

Kände inte alls för att blogg precis...och ändå sitter jag här...har väl egentligen inget vettigt att skriva...jag gör ju inte särskilt mycket om dagarna mer än praktiserar så hur roligt är det...och allt annat som virvlar runt i huvudet vill jag inte skriva här alla gånger så därför låter jag bli :)

Men praktiserat har jag ju gjort ja....och idag va vi nere på 12:an och hospiterade där jag jobbade hela sommaren...kändes lite som att komma hem...här vet ju faktiskt jag var allt är och kan rutiner...och sen på eftermiddagen gick vi tillbaka till vår avdelning och då fick jag ta en väntelista alldeles själv med allt vad det innebär och det kändes riktigt härligt...jag kan!!!

Så det blev alltså ingen tidig dag idag inte...cyklade direkt bort och hämtade kläder från HM efter jobbet...mest va till lillebror så han kom och hämtade dom...hoppas han blev nöjd...riktigt snygga kläder va det iaf!
Och jag fick min fina kavaj...den va faktiskt riktigt snygg...så nu har jag nått att ha på mig till helgen om det blir fest med Cecil...glad!!

Ska snart sätta in vitlöksbröd i ugnen, göra sallad, koka ägg och sen ska jag pilla räkor :)
Blev så jäkla sugen...även om det är skittrist att göra det alldeles själv (brukar ju ha Hannah bredvid mig) så är det en snabb middag och så himla gott :)
Det blev ju ett ganska långt inlägg ändå...fast jag inte hade nått att skriva om...där ser man!

En klapp på axeln...

Jag klarade läkemedelsberäkningen...en av fyra tentor avklarad check :)
Fy vad skönt...faktiskt inte kuggat någon läkemedelsberäkning fast man inte får ha några fel alls...får nog berömma mig själv lite :)

Fasen va lätt det är att hitta anledningar till att inte plugga...vill ju klara nästa också...
Måste bara titta lite på unga mödrar....

Dött lopp?!

Vet ni vad som är så himla störigt...att vakna på morgonen och tänka oohh va sköönt imorron slipper jag gå upp tidigt...att hela dagen gå och tro att man har sovmorgon dagen efter och sen när man väl tittar efter i kalendern så visar det sig att det inte alls va sovmorgon utan att det faktiskt va tidigmorgon och sen sovmorgon...aaahh inte alls kul...

Idag har jag fått va med en undersköterska...vi har tvättat och bäddat en massa sängar för alla patienterna skulle hem kändes det som...och inga patienter= inget att göra...så jag fick gå hem tidigt...vilket medförde att jag med Almås-boken i handen somnade i soffan...och vaknade lagom till Nigella på tv haha!

Har faktiskt tatt mig i kragen och pluggat lite...ska läsa lite till ikväll tänkte jag...innan det väldigt underhållande Svenska Hollywoodfruar...känner dock att jag hade behövt någon som pushade mig lite...en piska på ryggen typ!
Nä nu ska jag kolla i frysen vad det kan bli till middag!


Man mår som man förtjänar!

Vilken jäkla lördagskväll...gaalet!
Det blev förfest hemma hos NL...fick tjata lite på Benny den stackaren som egentligen inte ens hade råd att gå ut...men det blev riktigt roligt...en massa trevligt folk, bäddat för roligheter alltså!
Pimpelipimp haha!

Utgång blev det också...the Trend...har inte varit där på ett bra tag så det va faktiskt riktigt nice...sen blev kvällen bara bättre av att där fanns vissa människor där som bara gjorde mig så glad :)
Drinkarna blev btw rätt goda...har dock förstått att jag nog inte bör dricka starksprit ajaj :S
Idag känner man verkligen efterdyningarna...har legat som en död sill i soffan hos mamma och pappa hela dagen och pimplat coca...kollat på alla bra söndagsserier :)
Nu ska jag se vad Joel har för bra filmer på dator...söndagar är härliga men fasen va jag inte känner för att gå upp tidigt imorgon!

Drama!!

Lite resumé från fredagen...
Jag, Boel, middag, muffins, godis, film och en massa snack...
Ja så va det med det...nä men vi hade jättemysigt...Boel lagade jättegod mat till oss och vi proppade i oss så vi va alldeles ilamående (iaf jag)...kollade på en jättefin film som hette Life is a House!
Planerade lite snabbt en reunion för vår gamla gymnasieklass...ska bli spännande och se om någon faktiskt kommer...kanske bara bli Boel och jag tillsist haha!

Om bara ett par minuter ska jag sticka ner till stan och sjunga lite...Kulturnatta så vi ska sprida lite trevlig stämning med vår sång...tycker bara det är skit att heela dagen går åt för jag hade helst bara gått ner där sjungit och gått hem...nu måste jag istället stressa...
Stressade ut till moster och lämnade bilen...eller ja stressade och stressade vi hann äta frukost också :)
Men efter det stressade jag iaf och hann bli klar lite tidigare med dusch och allt sånt så jag hann blogga lite...men nu ska jag iaf ner där och sen hem snabbt som attan och hoppas på att Benny har övertalat NL att vi kan va där ikväll och förfesta :)


Finns det något bättre än fredagar?

Iaf fredagar som man är ledig på eller när man vet man inte jobbar dagen efter...då är fredagar bäst!
Morgonen började givetvis med att världens morgonpiggaste människa väckte mig...ska stänga av ljudet på mobilen varför gör jag aldrig det? Så alltså mitt eget fel...
Men sen gosade jag till mig i sängen och låg och läste en timme...sen blev det frukost och därefter en power walk...skulle ändå hämta bilen hos mormor och morfar så då passade jag på att slå två flugor i en smäll :)

Nu väntar Euroblommor (tror jag det heter)...mina blommor har nämligen dött...dom största givetvis som säkert kostar en del...jaja...så nya blommor blir det...sen ska jag ner till stan och fixa en massa ärende...kanske handla någon liten grej till mig själv hehe...
Mamsen är sjuk så jag ska ut och se om jag kan ge henne lite omvårdnad som jag ska va så bra på...och gå med hunden antagligen...
Sen styr jag kosan mot Lund :)
Ska ha myskväll med Boel!!
Ja det va väl mer eller mindre hela min dag...
Ganska så ointressant faktiskt men det skiter jag i för jag är så jäkla glad idag :)
Helg!!!!

Syskonkärlek!


Jag och lillebror!

It's far from over

JAG ÄLSKAR GRAY'S ANATOMY!
Trodde nya avsnitt skulle börja idag men det va bara repriser...tittar på det sista avsnittet...så jäkla hemskt när man vet att det är George som är den modiga mannen som räddade en kvinna som blev påkörd av en buss men som själv blev påkörd...och som det slutar...vem av dom dör egentligen?
Nu längtar man ju verkligen till nästa onsdag!

Dessutom är jag ju sådär überkänslig förtillfället...känner för att böla mest hela tiden...vet inte varför...hormonell ja kanske vem vet...fast varför skulle jag va det...nä iaf så är detta avsnittet väldigt sorgligt...och så saknar jag Hannah som jag inte kan cykla bort till och kolla GA för då får jag cykla jäkligt långt och det orkar jag inte göra varje onsdag!

Jag saknar min lillebror...ska nog ta och ringa honom imorron...han bara jobbar och tränar och vill aldrig umgås med sin gamla syster! Fast jag träffade honom i söndags men ändå det är ju fleeera dagar sen!

Känner att jag har lite mycket energi för att gå och lägga mig...ovanligt att jag inte är trött men det är bara för att jag måste va trött nu...har haft så mycket att göra idag på praktiken och så mycket att hålla i huvudet så nu liksom bara det spinner på fast jag har slutat för dagen!
Måste verkligen försöka varva ner....aaaahhh!
Ska lägga mig i sängen och grämma mig lite för att jag inte är ledig imorron...haha ja!

En vän

Jag har en vän som heter Boel Hedgren...
Vår vänskap utvecklades faktiskt på ett ganska konstigt sätt...
Vi gick nämligen i parallelklass på högstadiet och då va hon livrädd för mig och mina vänner...konstigt tycker jag för vi va ju hur snälla som helst...men det va kanske bara vår egen uppfattning hmm...sen råkade det sig så att vi hamnade i samma klass på gymnasiet...NV-nördar som vi va :)
Där lärde vi känna varandra för första gången kan man säga...och nu nästan tre år efter studenten är Boel den enda tjejen som jag pratar med från min gamla klass...vi har faktiskt bara blivit bättre vänner ju längre tiden går...vi träffas inte så super ofta för jag bor ju här och Boel bor i Lund men när vi väl träffas så är det som om vi träffas varje dag :)
Men anledningen till att jag skriver detta är för att Boel gjorde mig så himla glad imorse...hur trevligt är det inte att vakna av ett sånt här sms?
"Hej mitt älskade hjärta! Du anar inte hur mycket jag längtar tills på fredag. :) ska bli så himla mysigt!..."
Ja där stod lite annat också men det handlade mest om mat och bussar!

Helt enkelt en perfekt start på dagen...
Nu har jag käkat frukost och ska bara fixa håret innan jag sticker in till Malmö...helt totalt onödigt då jag mycket hellre hade stuckit bort till praktiken direkt men men!
Bara imorron också sen är veckan slut...längta!

It's like heaven

...sitter och mumsar i mig hallonsorbet...min absoluta favorit...eller ja egentligen så är allt med hallon gott :)
Va iväg med mamman min och handlade...tänkte att jag bara skulle fylla på lite i kylen med mjölk och yoghurt och sånt men det blev två fulla kassar på netto och en full kasse på Citygross...dyrt!
Nu behöver jag iaf inte tänka på det ett tag!

Andréa...jag har kommit på en ny drink vi ska göra...granatäpplejuice och krossad is, vodka eller någon annan sprit...kanske något mer...låter väl rätt gott? Krävs kanske något sött i också...we'll see!
Kanske kan få något tips?

Imorron har jag sovmorgon igen happy happy!
Sen blir det in till Malmö för lite omvårdnadshandledning och sen praktik tills halv tio!
Bara två dagar kvar till jag är ledig...ska bli såå skönt!
Nu ska jag läsa lite tror jag eller kanske ladda ner lite sköna låtar!


Be on my side today

Tenta idag...va ett tag sen sista...
Håll gärna en tumme, en tå och allt annat man kan korsa :)

Det bästa med dagen idag måste vara att jag fick sovmorgon...vaknade dock redan åtta men sen låg jag och slumrade till klockan tio och det va superhärligt...
Fast man vet aldrig den kanske bara blir bättre!

Nu ska jag fixa håret sen blir det bussen in till Malmö!
Ha en bra dag!


Underhållning så det skriker om det

Svenska hollywoodfruar!
Så jäkla roligt...har skrattat flera gånger redan...


If I wish up on a star

Idag har halva min praktiktid på basplaceringen gått...eller jag har inte räknat veckorna men det va iaf mittbedömning idag och det gick riktigt bra...kändes rätt skönt att veta att man är på väldigt rätt väg :)
Efter praktiken va det bara hem och slå upp kollegeblocket och räkna...gick igenom lite gamla tentor!
Hoppas att jag inte ska missa något imorron får ju inte några fel alls...håll en tumme för mig :)

Fick för mig att jag skulle göra middagar att frysa in så i köket står nu en stor form med nån tonfiskgratäng/röra...gott blev det iaf fall!
Men tid tog det så det blev inte fler middagar än så!

Nu ligger jag bara här i soffan med datorn i knäet...har i ca en och en halvtimme försökt börja på min omvårdnadsepikris men telefonen har ringt och sen va jag tvungen att följa upp samtalen och det slutade med att jag pratat med både moster, mormor och mamma!
Min släkt är världens finaste :)
Ni är mer värda än alla pengar i världen och jag hoppas ni alltid får va friska och lyckliga!
Nu blev jag lite rörd här för mig själv...ja!


Time to sleep

Den är tyst...det känns tomt...eller gör det?
Kan du inte få mig att le igen?

Klockan är snart halv tio och jag ska redan krypa undr täcket...jag menar varför inte...låt ännu en vecka börja!
Gonatt!


Tomorrow it's monday feels like wednesday

Äntligen är helgen slut...idag gick det ännu bättre på praktiken...kändes som att jag hade ganska bra koll på alla patienterna :)
Fick sluta lite tidigare så det va bara hem och lägga sig och sova en stund...trodde jag skulle orka gå på fotbollen direkt efter jobb med Andréa men nä...
Så det fick bli bara innebandy istället...och vilket match sen...skitlång...dom förlorade stort och där va asvarmt i hallen...ingen optimal första match alltså...men rätt kul att säsongen börjat igen...ska försöka se lite på damlaget också nu när lill-Schyllan blivit en sån stjärna :)

Riktigt skönt väder är det ikväll...jag, Andréa och Jessica promenerade hem från matchen och det va riktigt skönt...varmt i luften!

Jag borde verkligen skriva en omvårdnadsepikris eller plugga lite läkemedelsberäkning men det får nog bli en film istället :S
Nu hoppas jag att denna veckan går riktigt snabbt så att jag kan få va ledig lite...sex dagar i rad är inte optimalt...

That´s what friends are for

Cecil räddade mig en stund ur min lilla tristess!
Hon tog med mig till Maxi när hon skulle handla middag haha...men det hjälpte lite!
Nu är jag glad igen :)
Så nu ska jag synda hela kvällen ur skålen nedan!
Har precis tryck i mig kyckling med vitlökscreme fraiche och sugarsnaps!
Nu ska jag in och beställa kläder på HM...moahaha!


Sommarens sista andetag

Igår va en helt underbar dag...
Sov länge...ut på en power walk i det fina vädret...
Cyklade hem till mamma och pappa...hittade en skitbra bok i Joels bokhylla...la mig i solstolen och det va så varmt så tillsist låg jag där i bara underkläder...skööönt!
Gick en runda med min älskade lilla hårboll...snackade med moster!
Filosoferade på stranden...
Sen lite mer tid i solstolen innan familjen kom hem från jobb...och då blev det middag...
Sen cyklade jag hem och la mig i soffan...sträckläste klart boken för den va så jäkla spännande...sen började jag kolla på en film men blev så himla deppig för att jag kände att jag inte kunde kolla klart på den eftersom den slutade typ tolv och eftersom min klockan ringer så jäkla tidigt så kan jag inte va uppe så länge om jag ska komma upp på morgonen så jag bestämde mig för att gå och lägga mig...tio en fredag yes va kul!

Sov alldeles för länge imorse för jag va så himla trött...så jag fick stressa i mig frukost...
Sen väl på praktiken hade vi mycket att göra hela dagen...jag va så trött att det sved under ögonen...
Dessutom är det bannemig inte kul att praktisera på helgen när jag vet att jag hade kunnat va ledig vilket hade varit ännu bättre eller iaf jobbat och kunnat få ob och helgtillägg och hela det köret men nä...
Fick dock sluta lite tidigare vilket va jättesnällt...så det blev bara direkt hem och la mig i soffan och somnade...har precis vaknat nästan...sov i en och en halvtimme...

Nu känns allt bara så pissigt...JAG VILL VA LEDIG IMORRON!
Visst är det skönt att va ledig i veckorna men då är ingen annan ledig och det är mycket trevligare att va ledig när alla andra är det...
Sen dessutom är jag inte ledig förrän på fredag...det känns sådär....tenta på tisdag...som jag inte orkar plugga till...nää va allt är tråkigt!
Känner mig så ensam...vet inte varför...hade ju kunnat ringa någon och bara umgås ikväll men samtidigt känns inte det lönt för jag vet att jag inte kan göra nått kul för jag måste gå och lägga mig tidigt...
Jag är tråkig, tråkig, tråkig!

Låga förväntningar...

Jag har precis sett "10.000 BC"...trodde det skulle va en riktigt b-film när jag satte på den...verkade iaf så på skådespelarna men den va faktiskt ganska bra...sorglig och beskrev faktiskt hur samhällen va förr och lite varför vi har demokrati idag...

Lagom underhållning en torsdag när det inte finns nått bättre på tv och man inte känner för att plugga längre :)

Spindelnät i hjärnan...

...eller kanske inte :)
Vi hade seminarium idag en stund efter att ha varit på rullande på förmiddagen...
Det va ganska nyttigt...jag kom på att jag har ju snappat upp en hel del på dessa veckorna som jag gjort hitintills...och jag kan kanske mer än vad jag tror? Mer tillit tills sig själv kanske ja...

Nu håller jag på att tvätta...favoritsysselsättningen...not...
Och håller på att räkna lite läkemedelsberäkning inför tentan...
Imorgon är jag ledig...riktigt skönt...hade dock varit ännu härligare om jag vetat att jag inte skulle praktisera hela helgen :(
Men dagen ska uttnytjas...iaf till att vila och plugga givetvis det ska inte glömmas!
Nu vet jag inte vad jag ska skriva...mitt liv är inte så himla händelserik för tillfälligt...bara och å menar jag iprincip bara plugga, sova, praktisera...skulle gärna haft något annat att tillägga till den listan!

Nerver, lycka...

...denna kvällen har bjudit på det mesta...är alldeles slut :)
IFK premiärspelade i allsvenskan ikväll...med ett lag som är väldigt ungt men ack så vasst!
Killarna va riktigt grymma...Sebbe va kung på sin kant och satte alla straffarna...Kenny visade verkligen att han är tillbaka och Bygde va sjukt grym på linjen..ibland undrade man hur fasen han kunde få in bollarna!
Gogo visade också att han är en riktigt duktig målvakt...ja alla va helt enkelt riktigt duktiga...
Blev lite spännande i slutet dock när bortalaget kom ikapp och IFK bara ledde med en boll men vann gjorde dom ändå! Så himla roligt att se att nästan hela laget består av killar som kommer från egna leden och som vi följt sedan dom va lite yngre...detta va nääästan lika spännande som SM ;)

Jag och Andréa kom på att vi nog får lägga en budget om vi ska kunna gå på alla olika matcher...handbollen är ett måste för där är ju lillebror med...men det är ju inte bara handbollen vi måste följa...snart börjar innebandyn och TFF spelar ett par hemmamatcher till...ojoj det blir en del det :)
Men så jäkla roligt...

Imorron är det praktik...tidig morgon blä!
Nu ska jag se vad som finns att titta på...kan ju inte se Zlatan för den kanal har inte jag :(


Beautiful morning...

...vaknade imorse och solen sken och det va helt vindstilla :)
Helt klart väder för en power walk...så det blev bara upp ur sängen och på med träningskläder och ut i det fina vädret! Så klart inget batteri på iPoden men det gick bra ändå!
Nu väntar en dag med en massa studerande...ska skriva så mycket jag bara kan på min omvårdnadsjournal så har man gjort den och kan lägga det bakom sig!
Sen lovade jag mamma att sticka ut till dom och gå med Alice så får jag middag och förhoppningsvis låna bilen så jag kan handla lite mat för här är alldeles tomt hemma...
Roligare än så blir inte min dag...kanske kanske ska kolla på IFKs premiär match...får se om jag pallar!

Powpowpow!

Jag är tröööött...ovanligt va :)
Har idag haft hand om våra patienter på morgonen och sen va jag med på en operation...det va riktigt häftigt...brutalt dock men roligt att se hur det faktiskt går till...idag va det ett knä...hoppas på att få vad med på en höft också!

Nu ska jag ta tag i mitt liv och faktiskt plugga hela eftermiddagen innan jag tar en liten paus och sticker och sjunger i en timme eller två!
Sovmorgon imorron JIPPI!
Försöker komma på vad jag ska göra till min kycklingkorv till middagen...har bara blomkål eller morötter hemma...hhmm...låter sådär!
Nä nu ska här sättas fart...plugga plugga plugga!


Yesterday!

Blev en riktigt bra lördag...
Rolig förfest...sanning eller konsekvens-korten åkte fram och diverse uppdrag utfördes :)
Goooda drinkar...
Benny hade lätt dom bästa kommentarerna hela tiden:
Till NL: -Lick my bellybutton
Han konstaterade: - Vilket Ängagäng vi är egentligen!
Fille har hånglat med flest killar haha
Ja det va rätt galet :)
Utgång blev det också och det va ju såklart nice att skaka rumpan lite!
Sen blev det nattamad och stackars NL fick stå ut med en väldigt gnällig tjej på vägen hem...hade så jäkla ont i fötterna (som vanligt)!
Aldrig kul dagen efter dock...städade det första jag gjorde imorse...och kollade utkorgen haha!

Har varit ute hos mamma och pappa hela dagen...spelat PS3 och kollat klart på Ice Age 3 och sett Män som hatar kvinnor...jäklar va bra den va...tur jag inte hade läst boken innan för filmen va riktigt bra och annars hade man säkert bara blivit besviken!
Nu duschen sen bingen!


Party like a rockstar

Så TFF förlorade...skit...
Jag och Andréa blev trakasserade av två småkillar som tyckte det va skitkul att kasta bilar på oss...haha men Andréa handlade väldigt moget och frågade hur fan dom hade blivit uppfostrade egentligen!

Nu väntar bara håret sen är jag färdig för kvällen...kanske ska ha nått på mig mer än underkläder också...men frågan är bara vad? Oh alltid dilemmat...
Har lagt vattenmelon i frysen...frusna drinkar :)
Så partyn on va!

Var tog orken vägen?

Jag losade stor på bowlingen igår...jag och Andréa fick en bana själva så vi hann spela vars fyra serier medans killarna bara hann med två eller tre kommer inte ihåg vilket...iaf så vann vi fast egentligen inte haha...
Efter bowlingen splittrades vi åt olika håll...jag hem till min soffa...trött som en dehydrerad kamel i öknen...
Satte på en film och somnade nästan omgående...hatar att somna i soffan...så himla ohärligt att behöva gå upp och tvätta bort smink och sånt för sen är man nästan pigg igen...

Vaknade givetvis klockan åtta idag...är väl inställd på tidiga mornar numera...
Idag blir det stan och inhandla lite till ikväll och sen ska jag och Andréa upp och kolla på fotboll...hoppas vädret håller i sig så vi slipper frysa som förra gången...
Men innan stan ska jag städa lite här hemma...kommer ju hit folk ikväll och då kan det ju inte se ut såhär...
Förfest hos mig ikväll blir det...jag, Andréa och grabbarna...ett tag sen sist!
Ska kolla lite vad man kan göra för frusna drinkar...kanske frusen vattenmelon som mixas med vodka och florsocker...låter väl rätt gott :)

Borde verkligen inte städa undan böckerna...eller ska man kanske va så lat och ta en dag ledigt från pluggandet?
Antagligen kommer jag inte slå upp böckerna om jag känner mig själv...
Nä städa istället!

Då va det fredag igen

Idag har varit den hittills mest hektiska, roliga, utmanande, spännande dagen på praktiken...har fått hålla tusen grejor i huvudet hela tiden och sitta ner fanns ju inte på tal mer än när vi dokumenterade...vi va på rullande idag dvs vi förberedde patienter för att komma ner till operation och tog upp dom när dom var klara...ojoj det va ganska rörigt må jag säga...men kul...känns i hela ryggen att det varit en rörlig (ja inte rörig) dag :)

Efter praktiken kom bror och Max så stack vi ner till stan...bror ville ha med mig som smakråd...haha den vana shopparen :)
Han handlade jättefina grejor och så va han så snäll och köpte en ny plånbok och ett par jättefina vantar till sin syster...tack för det :)

Nu har jag precis bokat banor till ikväll...då blir det bowling med bror, Max, Sebban och Andréa...
Väldans längesen jag bowlade sist men det ska bli roligt...konstigt nog va det bror som tog intiativ till detta...kryss i taket :)
Är dock trött som in i hell...men ska nog sova en stund nu innan vi träffas...power nap :)
Hoppas faktiskt på en inte alltför sen kväll...tråkis haha!

Ordinary but so different

Samma som vanligt...praktik idag...och fick gå med samma sjuksköterska som igår för att min handledare inte va där...har gått riktigt bra dessa dagarna tycker jag...kändes så också när jag dokumenterade och sånt...
Fick gå lite tidigare idag vilket var väldigt välkommet...inte bara av mig själv utan även av Cecil som va sugen på en chai :)

Så det blev bara till att sticka hem och byta om och sen ner en runda på stan för en härlig fika :)
Chai och scones är riktigt underbart! Dock smakade chaien inte som den skulle...lättmjölk usch!
Efter stan cyklade jag bort till Ida på salongen och klippte och slingade...så nu är jag väldans korthårig igen...så jäkla skönt och snyggt som attan blev det :)

Hem och lagade chiliconcarne med en massa morötter, blomkål och färska champinjoner i...gott!
Och sen kom Cecil en runda för att kolla på frillan och mina senaste inköp...dock inget nytt på sistone men hon hade inte sett det senaste :)
Ja vi är väl lite knäppa vi :)
Nu ska jag gå och lägga mig...försöka somna lite tidigare än igår...slumrade lite men vaknade vid kvart i tolv och kunde inte somna igen förrän vid ett...usch va så jäkla trött när klockan ringde...not so nice!

The ugly truth

Fick sluta lite tidigare från praktiken idag..min handledare VAB:ade så jag fick gå med en annan syrra...men det va väldigt trevligt...fick sköta mig själv och det är alltid skönt!
Så fast det blev en tidig dag så va det bara direkt hem och slå upp böckerna...sammanfatta, sammanfatta, sammanfatta...

Lite senare blir det pw med Cecil och sen fotboll hemma hos Andréa...
Vinst så klart!

Vaknade imorse efter en väldans konstig dröm...
Onödig tyckte jag men sånt kan man ju inte styra över...har ju slutat tänka helt nästan...
Ibland känner man bara att nu räcker det för min del...och så är det väl nu...
Kanske ska börja leva i celibat ;)

Skäms, usch va pinsamt!

Va ju tvungen att titta bara ett par minuter på Idol...men nä jag kan inte titta på när människor skämmer ut sig så fullständigt...hur kan man inte själv höra att man sjunger som en jäkla kråka?
Får nog vänta tills alla auditions är slut och bara dom som är någotsånär bra återstår...då kanske jag ser ett avsnitt eller två!
Dock är dom som går dit väldigt modiga som vågar ställa sig inför juryn och svenska folket och bli bedömda på det sättet...tänk alla som sitter hemma och studerar inte bara sången utan utseende, kläder och personlighet...


Det finns inga tvivel

Jag har verkligen valt rätt yrke...även fast arbetstiderna är skit och man måste jobba helger och helgdagar så är det iaf skönt att veta att jag gör något jag tycker är roligt och samtidigt hjälper jag människor!
Idag va jag med sjukgymnasten igen men imorron blir det tillbaka till det vanliga...
Där va ett gäng med sjuksköterskor som går kurs tre på avdelningen idag...dvs dom som går andra terminen...dom va runt och blev visade avdelningen och lite sånt...såg mest sådär bortkommna ut som man gör på första praktiken :)
Fyy va skönt det va att tänka tillbaka och veta hur skönt det är att allt sånt är förbi nu och att jag bara ska klara slutspurten...måste bara plugga satan nu dessa närmaste veckorna!

Fick riktigt sug efter min hund innan idag...va ute och power walkade i det fina vädert och överallt va folk ute och gick med sina hundar...ingen lika fin som min lilla älskling men ohh va jag saknade henne!
Hämtade ett paket från HM när jag ändå va ute och spatserade...skitbra träningsbyxor, en klänning och en jättefin farfarströja :)
Sa ju att jag inte skulle handla mer denna månaden men det kan jag nog lova mig själv hur många gånger som helst jag kan ändå aldrig hålla det...jag är helt enkelt ett hopplöst fall!


Godnatt då!

Har varit iväg och sjungit...utan min Hannah...kändes ju lite märkligt men jag överlevde :)
Det va faktiskt riktigt kul...fina sånger och det blir man ju alltid glad av!
En sång kan ju faktiskt få en på väldigt bra humör eller dåligt det berors ju på...
Känner faktiskt för att plugga in iPoden innan jag somnar bara för att höra Free Fallin och God damn your beautiful...kan bara inte bli trött på dom...

Den äldre generationen av vår släkt va här innan som jag sagt innan...nöjda och glada blev dom när dom fått paj och suttit här och tjattrat med mig i två timmar!
Det va iaf mysigt :)

Nu har jag precis duschat...och sängen väntar...
Så godnatt!


Fyller på förråden!

Sitter här efter en kort dag tillsammans med sjukgymnasten eftersom min handledare va ledig och försöker prega (skånskt ord ja) in en massa nyttig (hoppas jag) fakta från dom trevliga Almås böckerna...
Nä men där är ju inte alls många sidor...bara 1167...
Såå roligt :)
Fast ändå rätt skönt att va hemma och sitta här i mjukis :)

I eftermiddag kommer mormor, morfar och farmor för lite kaffe och paj...måste ju agera bra barnbarn ibland och bjuda hem dom äldre ;)
Nu ska jag göra te och sen fortsätta ploga mig igenom böckerna!

It's out of reason

 Gott eller?
Nu har jag efter pizza och paj blivit lämnad ensam igen :)
Så mysigt de va att ha alla här... inte ofta här är så mycket folk!
Fast jag har en idé till nästa helg...lite reunion...ska bara få med mig folket också men det får vänta lite bara söndag idag ju ;)

En väldigt hemsk sak har hänt någon jag känner...och jag tänker väldigt ofta på dom...önskar ibland att man kunde skicka en jättekram och en massa styrka genom sms...
Det får en själv att tänka också...jag är så tacksam för min familj...dom betyder verkligen allt!
Kärlek...en massa kärlek har jag inom mig nu :)
Sänder en tanke iaf och lite kärlek om det går!

Förmiddagsunderhållning

Precis sett The accidental husband...härligt behöver-inte-tänka-film med pirr i armen och allt :)
Nu ska jag baka paj!

Amen va löjlig...

Kom på mig själv med att sitta att le efter intervjun med Zlatan före matchen...kändes lite knäppt att sitta här själv och bara le och fnissa...men hur kan man inte bli glad av att se hans smile och hans härliga stil...avslappnad och ja härlig!
Och sen ska vi ju inte tala om hur fenomenal han är....lite tur kanske men ändå...räddaren!

Jag och Cecil hade en riktig feelgood kväll men en bra film, kaka och godis haha vilka monster vi är :)
Mysigt va det iaf...
Sen satte vi på Ice Age 3 men med en halvtimme kvar av filmen somnade Cecil och mina ögon gick i kors så då fick Cecil snällt köra mig hem så jag fick kasta mig i sängen!

 Så här såg vi dock inte ut igår...då va det mjukis fullt ut!

Idag blir det plugg...sen kommer mamma, pappa, Joel och moster på middag hos mig!
Ska baka björnsbärspaj och bjuda hit mormor, morfar och farmor på kaffe också tror jag...får se hur långt jag hinner med pluggandet först...men man kan ju likabra ta alla på en dag :)
Ha en skön söndag!

Min blivande man

Snart får ni se honom på planen när Sverige spelar mot Ungern...
Zlatan...orhh...manligare får man leta efter!
Sen att han har fru och barn är ju bara bagatell ;)
Hoppas iaf att dom kan ta och vinna ikväll!

Så ja nu sitter jag här och väntar igen...gör det rätt ofta har jag märkt...
Iaf så ska jag hem till Cecil om en liten stund...
Har nu blivit uppdaterad om Hannahs tillvaro i Växjö och fick samtidigt träffa den underbara Jessica :)
En Chailatte blev det och snack...och en kofta på Gina...höm...
Fick myst lite med min lilla hårboll och spelat lite PS3 hemma hos mamma och pappa...
Lillebror bangade middagen men moster tog hans plats vid matbordet...vem hade inte gjort det...pappas mat går inte för hackor...jäklar va gott det va...stek med hans egen brunsås och kokta grönsaker! Smusslade ganska snabbt med mig resterna hem :)

Kvällen är som gjord för mys i soffan...regn och blåst!
Välkommen hösten...med koftor, stövlar (oh va jag har längtat), stickat, tända ljus och raggsockor :)

Kissade nästan i byxorna...

...haha ja nästan iaf...
Jag och Andréa hyrde en riktigt bra skräckfilm igår...Hounting in Conneticut baserad på en sann historia...jäklar va den va läskig...Andréa skulle givetvis släcka alla lampor så här va nästan helt mörkt...sen låg vi här i min soffa jag bakom filten och hon med handen för ögonen(ibland)...usch så många scener där man hoppade till eller rent av skrek...men den är verkligen att rekommendera :)
För att vi inte skulle få mardrömmar avslutade vi filmkvällen med Slumdog millionair...den va också riktigt bra...världens sötaste ungar man ville bara ta dom och pussar och krama på dom!

Nu ska jag snart ner och träffa Hannah :)
Ska bli så roligt att höra vad hon har haft för sig nu dessa första två veckorna i skolan!
Har en del ärende så det blir nog liiite shopping också...men bara sånt som är nödvändigt :)
Efter fikan ska jag ta mig hem till mamma och pappa...tydligen skulle det bli stek till middag och det vill jag ju inte missa! Saknar min lillebror lite men han är så klart inte hemma...Prologen i Lund!
Sen film med Cecil ikväll...En shopaholics bekännelser :)
Passar oss utmärkt ;)

Nä nu plingade mobilen så nu väntar stan :)




Always look on the bright side!

Ska försöka att verkligen inte alls vara negativ bara för att jag är mindre pigg :)
Haft en hektiskt dag på praktiken men oj vad man lär sig mycket...ibland vet jag inte hur jag ska hålla reda på allt och man är så jäkla rädd att man ska glömma någonting...men änsålänge har det känts ganska okej...för att va andra dagen så gick det ganska smärtfritt...

Fick gå lite tidigare idag för min handledare...vi slutade halv två men fick gå redan ett :)
Så nu väntar en tur ner på stan och köpa lite grönsaker och yoghurt...hade varit roligare med kläder (eller godis ooohh va sugen jag är) men har lovat mig själv att det inte ska bli mer kläder (eller godis) denna månaden...måste ju finnas någon hejd på spenderandet...
Sen blir det städning och plugg...kanske inte så mycket pluggande...det berors på om Andréa svara på mitt sms och vill umgås lite ikväll...annars blir det kanske en av filmerna jag köpte på mikaeli...
Shit ens liv är verkligen one way hela tiden...inte ofta det viker av precis..
Ska iaf bli jäkligt skönt med sovmorgon imorron...ville verkligen kasta klockan i väggen imorse...

Imorron ska jag få krama Hannah :)
Och höra allt om hur hon haft det uppe i Växjö som nybliven student...spännande :)
Liiiten tupplur nu kanske...ska man tillåta sig?


Gammal fångad i en ung kropp

Jag är utmattad...trött som en 90-åring...
Första praktikdagen på avd 21 idag...många nya intryck, nya rutiner, nya ansikten och namn...
Fick dokumentera och dela mediciner själv...roligt roligt...har en riktigt bra handledare som verkar riktigt duktig så jag hoppas lära mig en hel massa under dessa åtta veckorna...antagligen kommer jag ha alla våra patienter själv nästa vecka eftersom min handledare tyckte det va en bra idé och gärna för mig...vill kunna känna mig någotsånär självständig när jag slutar!

Fick gå lite tidigare från praktiken för att ta bussen in till Malmö för att ha läkemedelsberäkning...somnade direkt på bussen...jäklar va trött jag va...ett under att jag vaknade innan Södervärn och inte sov enda till Centralen :)
Inte mycket till koncentration när klockan är så mycket men jag genomled genomgången som btw va väldigt enkel som tur va...huvudet kändes som sockervadd när jag satt på bussen hem och att ta fram korten och plugga till tentan funkade ungefär till Mobilia sen drev tankarna i väg av sig själv...

Och så klart hade jag mitt dumma nöt tagit fram kött som jag skulle ha till middag bara det att jag hade ju redan ätit lunch på jobb vilket betyder att jag bara skulle dricka en shake till kvällen...så fick jag ställa mig och steka kött bara för att det inte skulle bli dåligt när jag helst av allt bara ville lägga mig i soffan och dö!
Nu är jag iaf klar och har legat här ett tag och kollat lite på tv...
Funderar på varför jag inte har några planer till helgen?
Ganska skönt faktiskt...bara plugg och mys då antagligen!
Fredag imorron ju :)

Onsdagkväll!

Jag har egentligen inget alls att skriva...
Har haft en lång dag på sjukhuset med Meliorutbildning dock känner jag mig redan ganska hemma i det men repetion är alltid bra...sen hade vi lite genomgång av terminen...som sagt galet! Tenta efter tenta efter tenta...

Sen kom jag hem och gick en runda med Cecil...hon fick glada nyheter på vägen så det va mest jobbsnack hela vägen...men grattis hjärtat det behövde du :)
Försöker hålla mitt löfte till mig själv med motion minst varannan dag...kanske håller ett litet tag :)

Och nu har jag pluggat lite efter middagen...alltså inte mycket att säga...händer ju inte speciellt mycket när man spenderar dagarna med näsan i böckerna (haha jag har gjort det i två dagar och pratar som om det är flera veckor)! När ska alla bra serier börja igen? GA, Gossip Girl, Desperate Housewifes??? Aldrgi nått på tv på kvällen ju :(

Saknar verkligen plinget nu...why so quiet?

Seconds, hours, so many days

Då är första skoldagen avklarad :)
Alltid lite speciellt att komma tillbaka efter långledighet...dock många glada ansikten!
Vilken termin vi har framför oss..det lär inte bli till att ligga på latsidan...jäkla många tentor och inlämningsuppgiter och seminarium samtidigt som vi ska praktisera iprincip på heltid...galet!
Jag ser redan mitt sociala liv flyga ut genom fönstret...näää skoja bara det ska jag se till att det inte händer!
Har redan varit så flitig och pluggat ett par timmar idag...både inför omvårdnadstentan och räknar lite läkemedelsberäkning...när man inte pluggat på länge så är det minnsan inte lika tråkigt...undrar hur länge det håller? :S

Riktigt härligt väder har det varit idag också...varmt som bara den...kanske ändå inte är slut med det fina vädret?
Avnöjt ett par kapitel i min nya bok ute på balkongen...längtar till pappa kommer och lägger klinker...kommer bli såå fint :)
Har precis duschat efter att ha ätit farmors kålpudding med färska champinjoner och sugarsnaps...gott...tänk att den va precis lika god som den va när jag fick den förra veckan när den va nygjord trodde jag inte
Och nu ja vad ska man hitta på nu...kanske kolla lite tv!

RSS 2.0